Учешће Националног ЦЕРТ-а на конференцији „Изградња сајбер сигурности у Босни и Херцеговини“

14. Децембар 2022

Национални ЦЕРТ је учествовао на конференцији која се одржала од 12. до 14. децембра у Сарајеву, на којој је присуствовало више од 60 представница и представника државних и ентитетских институција које су надлежне за питања цyбер сигурности у БиХ, представнице и представници институција Србије и Црне Горе, као и академског и приватног сектора којима је информациона безбедност предуслов за неометано и сигурно пословање.

Током конференције учесницима су представљене симулације сајбер напада, а кроз панел дискусије и презетације наглашен је значај функционисања инфраструктуре информационе безбедности, међуповезаности, сарадње и комуникације на регионалном и међународном нивоу.

Представник РАТЕЛ-а као Националног ЦЕРТ-а Даниела Андровић је учествовала на панел дискусији на тему „Функционисање инфраструктуре сајбер сигурности, међусобна повезаност и сарадња и комуникација на регионалном и међународном нивоу“, а кроз презентацију је представила и рад ЦЕРТ-а Републике Србије, стање информационе безбедности у Републици Србији на основу објављених статистичких података и извештаја, као и обуке које се пружају запосленима у ИКТ системима од посебног значаја.

Више о овом догађају:

https://www.undp.org/bs/bosnia-herzegovina/news/poceo-13-miliona-eura-vrijedan-projekat-za-izgradnju-cyber-sigurnosti-u-bosni-i-hercegovini

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више