Učešće Nacionalnog CERT-a na konferenciji „Izgradnja sajber sigurnosti u Bosni i Hercegovini“

14. Decembar 2022

Nacionalni CERT je učestvovao na konferenciji koja se održala od 12. do 14. decembra u Sarajevu, na kojoj je prisustvovalo više od 60 predstavnica i predstavnika državnih i entitetskih institucija koje su nadležne za pitanja cyber sigurnosti u BiH, predstavnice i predstavnici institucija Srbije i Crne Gore, kao i akademskog i privatnog sektora kojima je informaciona bezbednost preduslov za neometano i sigurno poslovanje.

Tokom konferencije učesnicima su predstavljene simulacije sajber napada, a kroz panel diskusije i prezetacije naglašen je značaj funkcionisanja infrastrukture informacione bezbednosti, međupovezanosti, saradnje i komunikacije na regionalnom i međunarodnom nivou.

Predstavnik RATEL-a kao Nacionalnog CERT-a Daniela Andrović je učestvovala na panel diskusiji na temu „Funkcionisanje infrastrukture sajber sigurnosti, međusobna povezanost i saradnja i komunikacija na regionalnom i međunarodnom nivou“, a kroz prezentaciju je predstavila i rad CERT-a Republike Srbije, stanje informacione bezbednosti u Republici Srbiji na osnovu objavljenih statističkih podataka i izveštaja, kao i obuke koje se pružaju zaposlenima u IKT sistemima od posebnog značaja.

Više o ovom događaju:

https://www.undp.org/bs/bosnia-herzegovina/news/poceo-13-miliona-eura-vrijedan-projekat-za-izgradnju-cyber-sigurnosti-u-bosni-i-hercegovini

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više