Одржана осма RSNOG конференција

15. Новембар 2022

Група мрежних оператора Србије (RSNOG – RS Network Operators’ Group) окупила се на својој осмој годишњој конференцији која је одржана заједно са јубиларним 30. ТЕЛФОР-ом. Скупу је присуствовало преко 120 стручњака из земље и иностранства, а било је могуће пратити је и путем видео стрима.

Kонференцију је отворио Дејан Ђукић, директор Фондације РНИДС, који је нагласио институционалну подршку коју фондација пружа RSNOG заједници од самог почетка и похвалио све већи квалитет и број учесника конференције. Након њега, Данко Јевтовић, потредседник Управног одбора ICANN, упознао је присутне са активностима ове глобалне организације које су значајне за домаће интернет операторе.

У оквру панел дискусије „Стање сајбер безбедности у Србији” учесници су коментарисали тренутно стање, изазове и могуће правце развоја када је у питању побољшање информационе безбедности приватних компанија, државе, али и крајњих корисника. Дискусију је модерирала Дуња Мајсторовић из фирме Siemens Energy, а учесници су били Сергеј Столић из А1 Србија, Александар Kостадиновић из РНИДС-а, Даниела Андровић из Националног ЦЕРТ-а – РАТЕЛ, Виктор Варга из Unicom Telecom-а, Сергеј Петковић из Nova Defense као и Дарко Шеховић из FIN-CSIRT – Удружење банака Србије. Представљени су резултати извештаја Националног ЦЕРТ-а о статистичким подацима о свим инцидентима у ИКТ системима од посебног значаја за 2021. годину, као и резултати прегледа тржишта на основу броја пријава које су стигле у Национални ЦЕРТ у току претходне године. 

Више о конференцији RSNOG

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више