Održana osma RSNOG konferencija

15. Novembar 2022

Grupa mrežnih operatora Srbije (RSNOG – RS Network Operators’ Group) okupila se na svojoj osmoj godišnjoj konferenciji koja je održana zajedno sa jubilarnim 30. TELFOR-om. Skupu je prisustvovalo preko 120 stručnjaka iz zemlje i inostranstva, a bilo je moguće pratiti je i putem video strima.

Konferenciju je otvorio Dejan Đukić, direktor Fondacije RNIDS, koji je naglasio institucionalnu podršku koju fondacija pruža RSNOG zajednici od samog početka i pohvalio sve veći kvalitet i broj učesnika konferencije. Nakon njega, Danko Jevtović, potredsednik Upravnog odbora ICANN, upoznao je prisutne sa aktivnostima ove globalne organizacije koje su značajne za domaće internet operatore.

U okvru panel diskusije „Stanje sajber bezbednosti u Srbiji” učesnici su komentarisali trenutno stanje, izazove i moguće pravce razvoja kada je u pitanju poboljšanje informacione bezbednosti privatnih kompanija, države, ali i krajnjih korisnika. Diskusiju je moderirala Dunja Majstorović iz firme Siemens Energy, a učesnici su bili Sergej Stolić iz A1 Srbija, Aleksandar Kostadinović iz RNIDS-a, Daniela Andrović iz Nacionalnog CERT-a – RATEL, Viktor Varga iz Unicom Telecom-a, Sergej Petković iz Nova Defense kao i Darko Šehović iz FIN-CSIRT – Udruženje banaka Srbije. Predstavljeni su rezultati izveštaja Nacionalnog CERT-a o statističkim podacima o svim incidentima u IKT sistemima od posebnog značaja za 2021. godinu, kao i rezultati pregleda tržišta na osnovu broja prijava koje su stigle u Nacionalni CERT u toku prethodne godine. 

Više o konferenciji RSNOG

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više