Конференција Дани интернет домена Србије 2022

17. Март 2022

Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС)  je традиционално одржала и ове године конференцију посвећену интернету – ДИДС (Дани интернет домена Србије). Конференција је одржана 16. марта у хибридном формату.

Панел „Да ли смо дигитално безбедни – перцепција и реалност“ је био посвећен односу корисника интернета према дигиталној безбедности. Престављени су резултати истраживања „Безбедност корисника интернета у Србији“ које је РНИДС спровео у сарадњи са РАТЕЛ-ом у фебруару ове године.

Увод у панел дискусију била је демонстрација сајбер напада уживо коју је извео Владан Никачевић са асистентима и на тај начин су учесницима конференције скренули пажњу на сајбер претње.

Учесници панела били су Дуња Мајсторовић, Cybersecurity Professional, Siemens Energy, Војислав Перић, SupremeNexsus“ и Даниела Андровић, представних РАТЕЛ-а као Националног ЦЕРТ-а, док је модератор панела био Слободан Марковић, дигитални саветник УНДП.  Панелисти су коментарисали занимљиве резултате истраживања и дали савете за безбедно коришћење интернета и паметних уређаја.

Конференција Дани интернет домена Србије је једна од најутицајнијих локалних конференција посвећених интернету, а учешће РАТЕЛ-а потврђује изузетну дугогодишњу сарадњу коју остварују РНИДС и РАТЕЛ.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више