Konferencija Dani internet domena Srbije 2022

17. Mart 2022

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS)  je tradicionalno održala i ove godine konferenciju posvećenu internetu – DIDS (Dani internet domena Srbije). Konferencija je održana 16. marta u hibridnom formatu.

Panel „Da li smo digitalno bezbedni – percepcija i realnost“ je bio posvećen odnosu korisnika interneta prema digitalnoj bezbednosti. Prestavljeni su rezultati istraživanja „Bezbednost korisnika interneta u Srbiji“ koje je RNIDS sproveo u saradnji sa RATEL-om u februaru ove godine.

Uvod u panel diskusiju bila je demonstracija sajber napada uživo koju je izveo Vladan Nikačević sa asistentima i na taj način su učesnicima konferencije skrenuli pažnju na sajber pretnje.

Učesnici panela bili su Dunja Majstorović, Cybersecurity Professional, Siemens Energy, Vojislav Perić, SupremeNexsus“ i Daniela Andrović, predstavnih RATEL-a kao Nacionalnog CERT-a, dok je moderator panela bio Slobodan Marković, digitalni savetnik UNDP.  Panelisti su komentarisali zanimljive rezultate istraživanja i dali savete za bezbedno korišćenje interneta i pametnih uređaja.

Konferencija Dani internet domena Srbije je jedna od najuticajnijih lokalnih konferencija posvećenih internetu, a učešće RATEL-a potvrđuje izuzetnu dugogodišnju saradnju koju ostvaruju RNIDS i RATEL.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više