Одржан тренинг за тренере

6. Октобар 2023

У РАТЕЛ-у је у сарадњи са Мрежом за сајбер безбедност, 4. и 5. октобра 2023. године одржан тренинг за тренере намењен представницима релевантних институција и организација у области информационе безбедности. Тренинг је одржао Дон Стикворт, председавајући Open CSIRT Fondacije (OCF), аутор SIM3 модела, један од креатора и предавача на TRANSITS тренинзима, координатор тренинга у оквиру ЕУ пројекта Cyber4Dev и аутора водича о добрим праксама у методологијама обуке који је објавила ЕНИСА.

Полазници су имали прилику да развију специфичне вештине и стекну знања о различитим стратегијама учења и предавања, методологијама припреме програма тренинга, како постати тренер, припремама за предавање и само одржавање тренинга у области информационе безбедности.

Циљ тренинга је јачање кадровских капацитета Републике Србије на чему заједничким снагама континуирано раде Национални ЦЕРТ и Мрежа са сајбер безбедност, учвршћивањем механизма међусобне сарадње.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више