Održan trening za trenere

6. Oktobar 2023

U RATEL-u je u saradnji sa Mrežom za sajber bezbednost, 4. i 5. oktobra 2023. godine održan trening za trenere namenjen predstavnicima relevantnih institucija i organizacija u oblasti informacione bezbednosti. Trening je održao Don Stikvort, predsedavajući Open CSIRT Fondacije (OCF), autor SIM3 modela, jedan od kreatora i predavača na TRANSITS treninzima, koordinator treninga u okviru EU projekta Cyber4Dev i autora vodiča o dobrim praksama u metodologijama obuke koji je objavila ENISA.

Polaznici su imali priliku da razviju specifične veštine i steknu znanja o različitim strategijama učenja i predavanja, metodologijama pripreme programa treninga, kako postati trener, pripremama za predavanje i samo održavanje treninga u oblasti informacione bezbednosti.

Cilj treninga je jačanje kadrovskih kapaciteta Republike Srbije na čemu zajedničkim snagama kontinuirano rade Nacionalni CERT i Mreža sa sajber bezbednost, učvršćivanjem mehanizma međusobne saradnje.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više