Ponovo aktuelne SMS prevare za korisnike poštanskih usluga

15. Novembar 2022

Nacionalni CERT upozorava sve korisnike poštanskih usluga da je ponovo u toku prevara kojom se zloupotrebljava ime Pošte. Korisnicima se šalje SMS poruka da im navodno paket nije mogao biti isporučen zbog neplaćene carine i da za isporuku treba otvoriti link iz poruke.

Link iz poruke vodi na lažnu stranicu na kojoj se traži popunjavanje podataka o bankovnoj kartici koji omogućavaju napadačima da preuzmu novac sa bankovnog računa.

Javno preduzeće „Pošta Srbije“ je upozorila da sa svojim korisnicima ne komunicira na ovaj način i da je potrebno da obrate dodatnu pažnju.

Nacionalni CERT apeluje na sve koji prime ovaj SMS da ne otvaraju link iz poruke i da ne popunjavaju tražene podatke.

Na sajtu Nacionalnog CERT-a dostupne su publikacije o ovim pretnjama kao i načinu sprovođenja aktuelnih fišing kampanja.

Pošti Srbije se ova prevara može prijaviti preko kontakt centra na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, kao i Nacionalnim CERT-u.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više