Ученици средњих школа Србије освојили прво место на такмичењу Regional Cyber Camp у Албанији

27. Април 2022

У периоду од 18.04. до 20.04.2022. године одржано је такмичење Regional Cyber Camp (Драч, Албанија) у организацији Националне Управе за Електронску Сертификацију и Сајбер Безбедност (AKCESK).

На овом сајбер такмичењу учествовали су пунолетни ученици средњих школа из земаља Западног Балкана, међу којима и тим ученика из Републике Србије, под покровитељством Националног ЦЕРТ-а.

Ученици средњих школа Србије су селектовани на основу остварених резултата на националном такмичењу СајберХерој, које је намењено ученицима средњих школа и студентима, а која се организује у циљу промовисања области информационе безбедности међу младима кроз унапређење постојећих и развој нових едукативних програма у овој области, након чега су остварили нови успех - освајање првог места и на Regional Cyber Camp такмичењу.

Подршка академском сектору је од изузетног значаја и као таква препозната је и на међународном нивоу, али и од стране Националног ЦЕРТ-а, који планира да настави са пружањем даље подршке ученицима и студентима, како би омогућио континуиран развој младих и нових талената у области сајбер безбедности.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више