Učenici srednjih škola Srbije osvojili prvo mesto na takmičenju Regional Cyber Camp u Albaniji

27. April 2022

U periodu od 18.04. do 20.04.2022. godine održano je takmičenje Regional Cyber Camp (Drač, Albanija) u organizaciji Nacionalne Uprave za Elektronsku Sertifikaciju i Sajber Bezbednost (AKCESK).

Na ovom sajber takmičenju učestvovali su punoletni učenici srednjih škola iz zemalja Zapadnog Balkana, među kojima i tim učenika iz Republike Srbije, pod pokroviteljstvom Nacionalnog CERT-a.

Učenici srednjih škola Srbije su selektovani na osnovu ostvarenih rezultata na nacionalnom takmičenju SajberHeroj, koje je namenjeno učenicima srednjih škola i studentima, a koja se organizuje u cilju promovisanja oblasti informacione bezbednosti među mladima kroz unapređenje postojećih i razvoj novih edukativnih programa u ovoj oblasti, nakon čega su ostvarili novi uspeh - osvajanje prvog mesta i na Regional Cyber Camp takmičenju.

Podrška akademskom sektoru je od izuzetnog značaja i kao takva prepoznata je i na međunarodnom nivou, ali i od strane Nacionalnog CERT-a, koji planira da nastavi sa pružanjem dalje podrške učenicima i studentima, kako bi omogućio kontinuiran razvoj mladih i novih talenata u oblasti sajber bezbednosti.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više