Одржан састанак са посебним ЦЕРТ-овима

17. Март 2022

У складу са надлежностима Националног ЦЕРТ-а, које су дефинисане Законом о информационој безбедности, организован је редовни састанак са Посебним ЦЕРТ тимовима, регистрованим при Националном ЦЕРТ-у.

Учесници састанка су представили актуелне изазове са којима се сусрећу од почетка 2022. године, као и изазове у склопу редовних услуга које пружају својим корисницима. Посебно би се могле издвојити теме које су биле усмерене на унапређење сарадње у области размене информација коришћењем MISP платформе (Malware Information Sharing Platform) као и кратка презентација такмичења ’’Сајбер Херој’’ у организацији Мреже са сајбер безбедност и подршци Националног ЦЕРТ-а, као и других надлежних државних институција, академском сектору која је усмерена на таленте средњих школа и студената из ове области.

Национални ЦЕРТ, који послује у оквиру РАТЕЛ-а, у складу са Законом о информационој безбедности води евиденцију посебних ЦЕРТ-ова у Републици Србији. Посебни ЦЕРТ-ови обављају послове превенције и заштите од безбедносних ризика у домену информационе безбедности, а више информација о услугама које пружају својим корисницима, можете видети на линку: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више