Održan sastanak sa posebnim CERT-ovima

17. Mart 2022

U skladu sa nadležnostima Nacionalnog CERT-a, koje su definisane Zakonom o informacionoj bezbednosti, organizovan je redovni sastanak sa Posebnim CERT timovima, registrovanim pri Nacionalnom CERT-u.

Učesnici sastanka su predstavili aktuelne izazove sa kojima se susreću od početka 2022. godine, kao i izazove u sklopu redovnih usluga koje pružaju svojim korisnicima. Posebno bi se mogle izdvojiti teme koje su bile usmerene na unapređenje saradnje u oblasti razmene informacija korišćenjem MISP platforme (Malware Information Sharing Platform) kao i kratka prezentacija takmičenja ’’Sajber Heroj’’ u organizaciji Mreže sa sajber bezbednost i podršci Nacionalnog CERT-a, kao i drugih nadležnih državnih institucija, akademskom sektoru koja je usmerena na talente srednjih škola i studenata iz ove oblasti.

Nacionalni CERT, koji posluje u okviru RATEL-a, u skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti vodi evidenciju posebnih CERT-ova u Republici Srbiji. Posebni CERT-ovi obavljaju poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u domenu informacione bezbednosti, a više informacija o uslugama koje pružaju svojim korisnicima, možete videti na linku: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više