Објављен рад Националног ЦЕРТ-а у еминентном часопису perConcordiam

2. Фебруар 2021

Чланови тима Националног ЦЕРТа су објавили рад на тему едукације и стручног усавршавања у области информационе безбедности у еминентном часопису perConcordiam који издаје George C. Marshall Европски центар за безбедносне студије.

Предложени приступ подразумева блиску сарадњу између приватног и јавног сектора, односно државних институција и приватних организација у циљу едукације нових и већ постојећих кадрова у области информационе безбедности. Такође, предложен је модел примене благовремене анализе сајбер претњи за системе на бази вештачке интелигенције и едукације кадрова са одговарајућим вештинама и знањима за борбу против ове врсте претњи. На овај начин обезбеђен је иновативни приступ који је омогућен Стратегијом развоја вештачке интелигенције у Републици Србији, посебно имајући у виду да је наша земља једина у региону југоисточне Европе која је на овај начин регулисала развој и примену вештачке интелигенције.

Цео рад можете пронаћи  на следећем линку.

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више