Одржана 6. RSNOG конференција

26. Новембар 2020

Данас је у онлајн формату одржана 6. RSNOG конференција у организацији Групе мрежних оператора Србије (RSNOG) уз подршку Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС) и организације Internet Sociеty. Директор РАТЕЛ-а, Драган Пејовић, је на отварању конференције истакао да је РАТЕЛ посвећен унапређењу информационе безбедности у нашој земљи, те је учесницима конференције представио рад РАТЕЛ-а као Националног ЦЕРТ-а у претходном периоду, као и планове за наредни период.

Ученици конференције имали су прилику да чују експрете у области  информационе безбедности на теме утицаја Covid-19 пандемије на интернет комуникације, "Cloud vs. On-premise" , као и о активностима ЦЕРТ-ова у Србији у околностима повећане употребе интернета и пораста сајбер претњи. У оквиру дискусије на тему активности ЦЕРТ-ова говорио је и представник Националног ЦЕРТ-а, Јован Милосављевић, који је том приликом истакао важност пријављивања сајбер инцидената и међусобне сарадње ЦЕРТ-ова у поступку управљања инцидентом.

Шеста по реду конференција одржана је у години у којој је скоро сваком на планети постао јасан значај сталне доступности интернет везе, а заинтересовани посетиоци имали су  прилику да је прате уживо путем стрима.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више