Конференција о високотехнолошком криминалу и информационој безбедности - ''Повежи се сигурно''

24. Септембар 2018

Представници РАТЕЛ-а су учествовали на конференцији ,,Повежи се сигурно'', (Connect Securely), одржаној 20. и 21. септембра 2018. године у Београду, у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије. Конференцију је отворио потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић. Поред домаћина из МУП-а и представника РАТЕЛ-а, овој конференцији су присуствовали и представници ОЕБС-а, ЕУРОПОЛА, Федералног истражног Бироа (FBI), Савета Европе, Европске Агенције за безбедност мрежа и података (ЕNISA), Форума безбедносних тимова за одговоре на инциденте (FIRST), затим представници националних ЦЕРТ-ова из земаља региона, компаније Huawei,  Центра за демократску контролу оружаних снага (DCAF), Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал, Канцеларије за информационе технологије и е-управу и осталих институција које се у нашој земљи баве информационом безбедношћу.

Tеме конференције су биле борба против високотехнолошког криминала и безбедност информационих система као стратешки приоритети, али и неопходност размене информација и искустава у циљу континуираног унапређења знања и вештина за борбу против високотехнолошког криминала и одбрану од напада на информационо-комуникационе системе .

Гости на званичном отварању конференције су били и европски комесар за унутрашња питања и миграције Димитрис Аврамопулос, затим  министар унутрашњих послова Републике Турске Сулејман Сојлу, министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер, министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и министар унутрашњих послова Македоније Оливер Спасовски.

 

 

Фото: МУП Републике Србије

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више