Nacionalni CERT održao još dve obuke na Cyberrange platformi

4. Oktobar 2022

Nacionalni CERT je održao 14. septembra u Zrenjaninu i 28 septembra u Čačku, još dve obuke za predstavnike lokalnih samouprava na Cyber Range platformi. Ovoga puta obuke su organizovane uživo, dok je u prethodnom ciklusu (od 10 realizovanih obuka) obuka sprovođena u onlajn okruženju,

U prvom ciklusu obuku je pohađalo 34 administratora i sistem inženjera, dok je u nastavku relizovano još dva termina za još 10 polaznika.

U okviru projekta „Norveška za vas - Srbija“, koji je finansirala Kraljevina Norveška, a sprovodio UNOPS, donirana je platforma CyberBit/CyberRange.

Rad u realističnoj simulaciji sajber napada omogućio je učesnicima vežbe efikasno unapređenje praktičnih veština i načina odbrane od sajber napada koji su sve sofisticiraniji i teži za detektovanje.

Kontinuiranim sprovođenjem tehničkih obuka u oblasti informacione bezbednosti Nacionalni CERT doprinosi održavanju potrebnog nivoa znanja i razvoju specifičnih veština koje su neophodne za adekvatan odgovor na nove okolnosti i izazove u sajber prostoru.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više