Nacionalni CERT učestvovao na vežbi Cyber Europe 2022

10. Jun 2022

Nacionalni CERT je 8. i 9. juna 2022. godine u svojstvu posmatrača učestvovao na vežbi Cyber Europe 2022 u organizaciji Evropske agencije za sajber bezbednost (ENISA).

Vežbe Cyber Europe predstavljaju simulaciju incidenata velikih razmera i omogućavaju analizu naprednih incidenata u oblasti informacione bezbednosti kao i rešavanje složenih slučajeva u pogledu kontinuiteta poslovanja i upravljanja krizom. Ove godine hipotetički scenario je obuhvatio napad na servise i infrastrukturu zdravstvenog sistema uz pretnju objave ličnih i medicinskih podataka u više zemalja Evropske unije.

Kroz razgovore sa ostalim učesnicima, inicirano je uključivanje Nacionalnog CERT-a u sve moguće oblike saradnje iz oblasti informacione bezbednosti, u cilju poboljšanja svojih kapaciteta u borbi protiv bezbednosnih rizika u IKT sistemima.

Cyber Europe 2022

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više