Održana tehnička obuka simulacije sajber napada za studente Elektrotehničkog fakulteta

23. Mart 2022

Nacionalni CERT održao je 23. marta u prostorijama RATEL-a obuku namenjenu studentima Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, na CyberRange platformi. U okviru projekta „Norveška za vas - Srbija“, koji je finansirala Kraljevina Norveška, a sprovodio UNOPS, donirana je platforma CyberRange koja je namenjena izvođenju sajber vežbi.

Rad u hiper-realističnoj simulaciji sajber napada omogućava učesnicima vežbe efikasno unapređenje veština i pre nego što se napad dogodi, što predstavlja jedan od najvažnijih načina odbrane od sajber napada koji su sve sofisticiraniji i teži za detektovanje.

Polaznici obuke su imali priliku da učestvuju u simulaciji sajber napada i vežbaju na okruženju koje simulira realno radno okruženje i koje pruža izuzetno praktično iskustvo kroz scenario Trojan Data Leakage.

Učešće na obuci omogućava polaznicima usavršavanje veština neophodnih za detekciju i oporavak od sajber napada što doprinosi održavnju odgovarajućeg nivoa znanja i razvoju specifičnih veština koje su neophodne za adekvatan odgovor na nove okolinosti i izazove u sajber prostoru.

Značaj održavanja ovih obuka, pored pružanja podrške akademskom sektoru, jeste u promovisanju oblasti informacione bezbednosti među mladima.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više