Sastanak sa posebnim CERT-ovima

18. Novembar 2021

U cilju unapređenja saradnje i jačanja javno-privatnog partnerstva Nacionalni CERT je organizovao drugi redovni sastanak sa posebnim CERT-ovima. Predstavnici posebnih CERT-ova predstavili su svoje aktivnosti i planove za narednu godinu, akutelne izazove sa kojima su se susretali u svakodnevnom radu, kao i predloge za unapređenje saradnje i koordinaciju aktivnosti u promovisanju informacione bezbednosti. Poseban fokus bio je na mehanizmima za unapređenje komunikacije obzirom da kontinuirana razmena informacija predstavlja benefit za sve učesnike.

 

Nacionalni CERT, koji posluje u okviru RATEL-a, u skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti vodi evidenciju posebnih CERT-ova u Republici Srbiji. Posebni CERT-ovi obavljaju poslove prevencije i zaštite od bezbednosnih rizika u domenu informacione bezbednosti, a više informacija o uslugama koje pružaju svojim korisnicima, možete videti na linku: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više