Fišing napadi na korisnike poštanskih usluga

19. Jul 2022

Nacionalni CERT Republike Srbije upozorava sve korisnike da je u toku nova fišing kampanja koja je usmerena na korisnike poštanskih usluga.

Korisnicima se šalje lažna e-pošta sa obaveštenjem o neuspešnom pokušaju isporuke pošiljke. Poruka stiže sa različitih adresa sa naslovom „Ažurirajte adresu za isporuku“ sa zahtevom da se unesu podaci i da se klikne na jedan od 2 linka koji se šalju : „Dogovorite isporuku na ovu adresu“ i „Ažurirajte adresu za dostavu“.

Oba linka vode na fišing stranicu koja lažira logo Pošte Srbije i od korisnika se zahteva unos podataka. Svi podaci koje korisnik unese na lažnu formu mogu biti zloupotrebljeni.

Preporuka Nacionalnog CERT-a je da svi korisnici obrate dodatnu pažnju i da ne otvaraju ovu poruku e-pošte ukoliko je dobiju, kao i da ne unose lične podatke ukoliko kliknu na link, već da poruku obrišu.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više