Fejsbuk savetuje svoje korisnike da preuzmu poslednju verziju WhatsApp aplikacije

15. Maj 2019

Kompanija Fejsbuk je otkrila ranjivost svoje aplikacije WhatsApp. Otkrivena ranjivost omogućava napadačima da instaliraju maliciozni softver (spyware) u mobilni uređaj korisnika, putem funkcije za pozivanje drugih korisnika ove popularne aplikacije. Napadač može inficirati mobilni uređaj jednostavnim pozivanjem korisnika, bez obzira da li će pozvani korisnik prihvatiti poziv ili ne.

Kompanija Fejsbuk je objavila da je ova ranjivost otkrivena tokom maja meseca. Razvojni timovi kompanije su u najkraćem roku reagovali i kreirali odgovarajuću zakrpu (patch), kako bi onemogućili dalje iskorišćavanje navedene ranjivosti i time zaštitili svoje korisnike.

Preporuka Nacionalnog CERT-a je da korisnici ažuriraju svoje mobilne uređaje tako što će preuzeti poslednju dostupnu verziju WhatsApp aplikacije i na taj način sprečiti moguću zloupotrebu otkrivene ranjivosti. Kao dodatni vid zaštite, korisnici mogu ažurirati i operativne sisteme svojih uređaja.

 

 

 

Izvor: The Guardian

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više