Twitter upozorava svih 330 miliona korisnika da izvrše promenu svoje lozinke

4. Maj 2018

U okviru svojih nadležnosti Nacionalnog CERT-a u Republici Srbiji, RATEL obaveštava i upozorava sve korisnike Twitter-a da je došlo do greške prilikom čuvanja lozinki svih korisnika ove socijalne mreže i da je neophodno odmah izvršiti promenu lozinke, kako ne bi došlo do zloupotrebe naloga korisnika.
Sve lozinke su čuvane u vidu otvorenog teksta (eng. plain text) a trebalo bi da budu maskirani u odgovarajućem xeš formatu (eng.hash). Tvrde da je greška otkrivena od strane Twitter-a i da su sve lozinke odmah uklonjene. Nije idato zvanično obaveštenje koliko je lozinki bilo izloženo mogućoj zloupotrebi, odnosno koliko dugo je ovaj problem postojao.
Nacionalni CERT Republike Srbije preporučuje svim korisnicima ove socijalne mreže da izvrše izmenu svojih lozinki, kako bi izbegli eventualnu zloupoterbu naloga.

Više detalja možete videti na linku https://www.theverge.com/2018/5/3/17316684/twitter-password-bug-security-flaw-exposed-change-now.

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više