Фишинг напади на кориснике поштанских услуга

19. Јул 2022

Национални ЦЕРТ Републике Србије упозорава све кориснике да је у току нова фишинг кампања која је усмерена на кориснике поштанских услуга.

Корисницима се шаље лажна е-пошта са обавештењем о неуспешном покушају испоруке пошиљке. Порука стиже са различитих адреса са насловом „Aжурирајте адресу за испоруку“ са захтевом да се унесу подаци и да се кликне на један од 2 линка који се шаљу : „Договорите испоруку на ову адресу“ и „Ажурирајте адресу за доставу“.

Оба линка воде на фишинг страницу која лажира лого Поште Србије и од корисника се захтева унос података. Сви подаци које корисник унесе на лажну форму могу бити злоупотребљени.

Препорука Националног ЦЕРТ-а је да сви корисници обрате додатну пажњу и да не отварају ову поруку е-поште уколико је добију, као и да не уносе личне податке уколико кликну на линк, већ да поруку обришу.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више