Фејсбук саветује своје кориснике да преузму последњу верзију WhatsApp апликације

15. Мај 2019

Компанија Фејсбук је открила рањивост своје апликације WhatsApp. Откривена рањивост омогућава нападачима да инсталирају малициозни софтвер (spyware) у мобилни уређај корисника, путем функције за позивање других корисника ове популарне апликације. Нападач може инфицирати мобилни уређај једноставним позивањем корисника, без обзира да ли ће позвани корисник прихватити позив или не.

Компанија Фејсбук је објавила да је ова рањивост откривена током маја месеца. Развојни тимови компаније су у најкраћем року реаговали и креирали одговарајућу закрпу (patch), како би онемогућили даље искоришћавање наведене рањивости и тиме заштитили своје кориснике.

Препорука Националног ЦЕРТ-а је да корисници ажурирају своје мобилне уређаје тако што ће преузети последњу доступну верзију WhatsApp апликације и на тај начин спречити могућу злоупотребу откривене рањивости. Као додатни вид заштите, корисници могу ажурирати и оперативне системе својих уређаја.

 

 

 

Извор: The Guardian

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више