Twitter упозорава свих 330 милиона корисника да изврше промену своје лозинке

4. Мај 2018

У оквиру својих надлежности Националног ЦЕРТ-а у Републици Србији, РАТЕЛ обавештава и упозорава све кориснике Twitter-a да је дошло до грешке приликом чувања лозинки свих корисника ове социјалне мреже и да је неопходно одмах извршити промену лозинке, како не би дошло до злоупотребе налога корисника.
Све лозинке су чуване у виду отвореног текста (енг. plain text) а требало би да буду маскирани у одговарајућем xeш формату (енг.hash). Тврде да је грешка откривена од стране Twitter-а и да су све лозинке одмах уклоњене. Није идато званично обавештење колико је лозинки било изложено могућој злоупотреби, односно колико дуго је овај проблем постојао.
Национални ЦЕРТ Републике Србије препоручује свим корисницима ове социјалне мреже да изврше измену својих лозинки, како би избегли евентуалну злоупотербу налога.

Више детаља можете видети на линку https://www.theverge.com/2018/5/3/17316684/twitter-password-bug-security-flaw-exposed-change-now.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више