Састанак са самосталним ЦЕРТ-овима

24. Новембар 2021

У организацији Националног ЦЕРТ-а дана 24.11.2021. године одржан је други редовни састанак, ЦЕРТ-а органа власти, Народне банке Србије и ЦЕРТ-ова самосталних оператора ИКТ система. На састанку су учесници размењивали информације o искуствима у вези са обукама на платформи за симулацију сајбер напада које су намењене стручним лицима из области информационе безбедности а које умногоме доприносе јачању међусекторске сарадње, актуелним дешавањима са којима су се сусретали у свакодневном раду као и начинима за подизање свести како код запослених, тако и опште јавности. Посебан акценат стављен је на важност континуиране размене информација о тренутним актуелностима, као и на планове и активности за наредни период.

 

У складу са Законом о информационој безбедности Национални ЦЕРТ, ЦЕРТ органа власти и ЦЕРТ-ови самосталних оператора ИКТ система одржавају континуирану сарадњу у циљу унапређења информационе безбедности Републике Србије.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више