Одржана радионица за медије, студенте новинарства и студенте безбедности

28. Октобар 2021

Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге, као Национални ЦЕРТ Републике Србије, у оквиру обележавања месеца информационе безбедности је кроз кампању „Одбрани се знањем”, одржала нову радионицу намењену медијима, којој су ове године присуствовали и студенти са Факултета политичких наука и Факултета безбедности.

На радионици су представљена актуелна дешавања у сајбер простору, попут сајбер ратовања великих сила, нових видова софистицираних напада, као и преглед активности Националног ЦЕРТ-а у претходној години када је реч о едукацији опште јавности и обукама на платформи за симулацију сајбер напада које су намењене стручним лицима из ове области. Овогодишњи гост је био господин Небојша Јокић, начелних МУП-ЦЕРТ-а, који је из угла корисника стручних обука указао на значај међусекторске сарадње.

 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више