Одржана друга обука за тренере на CyberRange платформи

14. Мај 2021

У оквиру пројекта “Норвешка за вас - Србија” који финансира Краљевина Норвешка, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС у периоду 11.-13. маја 2021. године одржана је друга обука за тренере. Обука намењена представницима самосталних оператора ИКТ система одржана је у учионици РАТЕЛ-а на CyberRange платформи, једној од најсавременијих платформи овог типа, уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

Полазници обуке су имали прилику да учествују у симулацији сајбер напада и вежбају на окружењу које симулира реално радно окружење и које пружа изузетно практично и стварно искуство.

Ово је једна од активности која се спроводи у оквиру мере јачања информационе безбедности Републике Србије и припреме за извођење прве националне сајбер вежбе на овој платформи, и која има за циљ унапређење капацитета у области информационе безбедности наше земље.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више