Састанак Националног ЦЕРТ-а и посебних ЦЕРТ-ова

29. Април 2021

У циљу унапређења сарадње и јачања јавно-приватног партнерства Национални ЦЕРТ је данас организовао први редовни састанак са посебним ЦЕРТ-овима. Представници посебних ЦЕРТ-ова  представили су своје активности у протеклом периоду, као и проблеме са којима су се сусретали у свакодневном раду. Посебан акценат стављен је на важност унапређења и  континуиране размене информација о тренутним актуелностима између Националног ЦЕРТ-а и посебних ЦЕРТ-ова. Такође, повела се дискусија у вези актуелних фишинг кампања и закључено је да је потребно радити на континуираној едукацији, како запослених, тако и и опште јавности.

Национални ЦЕРТ, који послује у оквиру РАТЕЛ-а, у складу са Законом о информационој безбедности води евиденцију посебних ЦЕРТ-ова у Републици Србији. Посебни ЦЕРТ-ови обављају послове превенције и заштите од безбедносних ризика у домену информационе безбедности, а више информација о услугама које пружају својим корисницима, можете видети на линку: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више