Одржана друга обука за запослене у министарствима

24. Фебруар 2021

Национални ЦЕРТ је у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација одржао две онлајн обуке за представнике министарстава. Теоријска обука „Примена Модела акта о безбедности“ одржана је дана 18. фебруара 2021.године на којој је поред представника РАТЕЛ-а предавач била и Марија Поповић, инспектор за информациону безбедност. Ова обука има за циљ унапређење знања неопходних за дефинисање и примену мера заштите прописаних законом, као и израду и доношење Акта о безбедности ИКТ система од посебног значаја.

Дводневна техничка обука “Детекција и одбрана ИКТ система од сајбер напада” одржана је дана 22. и 23. фебруара 2021. године. Техничке обуке се спроводе на виртуелној платформи коју је Национални ЦЕРТ пројектовао и имплементирао у сарадњи са компанијом Microsoft, а која омогућава симулацију сајбер напада. Ова обука намењена је администраторима система и има за циљ ширење знања и развој специфичних вештина као предуслова за минимизирање безбедносних ризика и правовремено и успешно реаговање на инциденте у сајбер простору.

Национални ЦЕРТ спровођењем обука ради на унапређењу знања и вештина за превенцију и заштиту од безбедносних ризика, као и о информационој безбедности уопште.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више