Вебинар "Од закона о информационој безбедности до стандарда"

28. Јануар 2021

У сарадњи са Институтом за стандардизацију, Министарством за трговину, туризам и телекомуникације и Министарством унутрашњих послова  у уторак 26. јануара 2021.године одржан je бесплатан вебинар намењен представницима судства и правосудних органа.

Учесницима су представљене обавезе предвиђене прописима у области информационе безбедности, као и Модел Акта о безбедности који је РАТЕЛ припремио као вид подршке операторима ИКТ система од посебног значаја. Истакнута је важност примене, али и провере примењених мера заштите прописаних Законом о информационој безбедности. Поред испуњења законских обавеза циљ је био и повезивање прописа са испуњавањем захтева стандарда, односно серије међународних стандарда ISO/IEC 27000 којима се дефинишу захтеви за систем менаџмента безбедношћу информација (ISMS).

Вебинар су отворили државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Милош Цветановић и директорка Института за стандардизацију Србије Татјана Бојанић. Предавачи су били Небојша Јокић, начелник Центра за реаговање на нападе на информациони систем, Министарство унутрашњих послова Републике Србије (МУП), Mарија Поповић, инспектор информационе безбедности, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије (МТТТ), Даниела Андровић и Маја Лакушић, Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) и Виолета Нешковић-Поповић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, информисање и издавачку делатност, Институт за стандардизацију Србије (ИСС).

Ово је био трећи у низу вебинар на тему Акта о безбедности у нашој земљи, на коме су учесници могли да чују конкретне савете за примену мера заштите прописаних Законом о информационој безбедности. 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више