Састанак Националног ЦЕРТ-а и посебних ЦЕРТ-ова

24. Јун 2020

У циљу унапређења сарадње и јачања јавно-приватног партнерства Национални ЦЕРТ је организовао други редовни састанак са посебним ЦЕРТ-овима. Представници посебних ЦЕРТ-ова  представили су своје активности у периоду пандемије вируса COVID 19 и планове за октобар као месец информационе безбедности. У активној дискусији учесника, од тема које су се највише издвојиле биле су актуелни изазови са којима су се посебни ЦЕРТ-ови сусретали у свакодневном раду и подизање свести о значају информационе безбедности, нарочито због измењеног начина рада корисника и преласка на рад од куће.

Национални ЦЕРТ, који послује у оквиру РАТЕЛ-а, у складу са Законом о информационој безбедности води евиденцију посебних ЦЕРТ-ова у Републици Србији. Посебни ЦЕРТ-ови обављају послове превенције и заштите од безбедносних ризика у домену информационе безбедности, а више информација о услугама које пружају својим корисницима, можете видети на линку: https://www.cert.rs/evidencija-certova.html

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више