Одржана последња у низу обука за локалне самоуправе

19. Фебруар 2020

Дана 18. и 19.02.2020. године у РАТЕЛ-у је одржана последња у низу техничка обука за јединице локалне самоуправе. Дводневна техничка обука осмишљена је као друга фаза пројекта „Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности“, који je РАТЕЛ спроводиo у сарадњи са НАЛЕД-ом, Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Канцеларијом за ИТ и еУправу, током 2019. и почетком 2020.године.

Техничка обука на систему за симулацију сајбер напада намењена је администраторима система, а током ове фазе пројекта спроведена је за 56 администратора система из 42 јединица локалне самоуправе.

На овај начин, успешно је окончан пројекат „Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности“, који је спровођењем теоријских и техничких обука за запослене у локалним самоуправама обухватио  укупно 153 запослених  из 79 јединица локалне сaмоуправе. 

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више