Одржан трећи семинар за локалне самоуправе

28. Новембар 2019

У Новом Саду је 27.11.2019.године одржан трећи семинар у оквиру пројекта “Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности“, а који РАТЕЛ спроводи у сарадњи са НАЛЕД-ом, Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Канцеларијом за ИТ и еУправу.

Представницима 22 локалне самоуправе из регије АП Војводина представљене су обавезе предвиђене прописима у области информационе безбедности, као и Модел Акта о безбедности који је Национални ЦЕРТ припремио као вид подршке операторима ИКТ система од посебног значаја још 2017. године. Истакнута је важност примене, али и провере примењених мера заштите прописаних Законом о информационој безбедности. Наченик МУП ЦЕРТ-а господин Небојша Јокић представио је актуелне изазове у области информационе безбедности како у земљи, тако и у иностранству. Такође, господин Јокић представио је рад Центра за реаговање на нападе на информациони систем, којим руководи, и многобројним примерима добре праксе указао на важност развоја свести о значају области информационе безбедности.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више