Учешће Националног ЦЕРТ-а на регионалном скупу у Скопљу

12. Октобар 2018

У организацији Регулаторне агенције за електронске комуникације (AEC), одржан је скуп Cybersecurity: Cooperation and Information Exchange, у периоду између 09. и 10. октобра 2018. године у Скопљу.

Конференцију су отворили представник OSCE мисије у Скопљу, амбасадор Клеменс Која, затим господин Дамјан Манчевски министар за информациону безбедност и администрацију, и директор Агенције за електронске комуникације Републике Македоније (AEC) господин Сашо Димитријоски, што говори у прилог чињеници да је тема информационе безбедности препозната као важна и на највишем државном нивоу. Поред наведених, овом скупу су присуствовали и представници из ITU-a, FIRST-a, затим представници националних ЦЕРТ тимова земаља западног Балкана, Румуније, Словеније, Луксембурга, Касперски лабораторије, DCAF-a и RCC-a.

Национални ЦЕРТ Републике Србије је овом приликом одржао презентацију на којој је представљен Закон о информационој безбедности, из којег проистичу додељене надлежности Националног ЦЕРТ-а и РАТЕЛА-а, затим активности по питању сарадње са међународним институцијама, као и планови за развој регионалне сарадње у домену информационе безбедности.

 

 

Фото: AEC

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више