Одржан 54. TF-CSIRT скуп у Литванији

10. Октобар 2018

У периоду између 27. и 28. септембра, одржан је скуп TF-CSIRT у Литванији, на којој је присуствовао Национални ЦЕРТ Републике Србије, а који је организован у сарадњи између NKSC/CERT-LT, LITNET CERT, NRD Cyber Security и Swedbank SIRT. Циљ конференције је био представљање нових токова у раду ЦЕРТ група, као и проналажење нових могућности за сарадњу са другим ЦЕРТ тимовима.

Скуп је започео заседањем Извршног одбора TF-CSIRT, након чега су уследиле дискусије на различите теме из домена информационе безбедности, које укључују и разговоре о минималној таксономији инцидената која обухвата технички тип било ког инцидента у информационој безбедности.

Поред платформе ''Hack the Hacker'' су представљене могућности за унапређење комуникације између ЦЕРТ тимова разменом стеченог искуства и знања (know-how). Представљена је и  недавно креирана open-source платформa ''N6'' за размену података, која аутоматски прикупља, сортира и врши размену података о безбедносним пропустима, а дизајнирана је тако да може обрађивати велике количине извештаја о злоупотреби информационих система, што значајно може олакшати рад ЦЕРТ тимова.

Више информација о овом скупу можете видети на линку: https://tf-csirt.org/tf-csirt/meetings/55th-meeting/

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више