РАТЕЛ у посети Канцеларији за информационе технологије и e-управу

31. Август 2018

У оквиру Споразума које су ове две институције потписале прошле године, одржан је радни састанак о активностима за  наредни период. Разговарало се о искоришћењу постојећих капацитета Канцеларије и РАТЕЛ-а за потребе развоја сопствених информационих система, коришћење капацитета информационо-комуникационе мреже републичких органа и капацитетима државног дата центра, коришћењу националног портала отворених података, могућностима центра за информациону безбедност (ЦЕРТ), финансирању пројеката  из међународних и националних фондова.

Тим поводом било је речи о конкурсу Отворених података у Србији , где је Рател поред још две институције у Србији препознат као добар кандидат за изградњу капацитета различитих циљних група за обраду и креативну употребу отворених података.

Др Владица Тинтор, директор Ратела, говорио је о информационој безбедности и улози регулаторног тела, као и десетогодишњем искуству коришћења документ менаџмент система, док је  др Михаило Јовановић директор Канцеларије за ИТ и еУправу представио пројекат изградње дата центра  у Крагујевцу и план увођења документ менаџмент система у државне органе и институције.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више