Обуке за мала и средња предузећа

9. Јануар 2024

У складу са Стратегијом развоја информационог друштва и информационе безбедности у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године Национални ЦЕРТ је у децембру 2023. године организовао три радионице за мала и средња предузећа. Радионице су организоване у Нишу, Суботици и Београду, у партнерству са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), Привредном комором Србије и компанијом Advanced Cyber Security, једним од Посебних ЦЕРТ-ова у Републици Србији. На радионицама је присуствовао 61 представник малих и средњих предузећа.   

Током радионица, полазници су имали прилику да се упознају са регулаторним оквиром информационе безбедности у Републици Србији и Европској унији, да науче да препознају и спрече сајбер нападе, али и да се упознају са корисним алатима који им могу помоћи у свакодневном раду. Такође, учесницима су представљене и активности које спроводи Национални ЦЕРТ Републике Србије, укључујући и едукативне публикације и видео материјале који су доступни на сајту „За безбеднији клик “.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више