Dostavljanje statističkih podataka o svim incidentima u IKT sistemima od posebnog značaja

3. Januar 2024

Nacionalni CERT Republike Srbije obaveštava sve operatore IKT sistema od posebnog značaja da će u periodu od 03.01. do 29.02.2024. godine biti omogućen unos statističkih podataka o svim incidentima za prethodnu godinu. U tu svrhu kreirana je odgovarajuća veb forma koja je dostupna registrovanim korisnicima IKT sistema od posebnog značaja na linku. Statistički podaci koje treba dostaviti se odnose i na incidente koji nisu značajno ugrozili rad IKT sistema u toku prethodne godine, a sve u skladu sa Zakonom o informacionoj bezbednosti (Član 6a, stav 1. tačka 7) i obavezama koje iz njega proističu.

Za sve informacije u vezi sa pristupom i unosom podataka u veb formu, ali i sva ostala pitanja u vezi sa ovom aktivnošću, registrovani korisnici IKT sistema od posebnog značaja nam se mogu obratiti na imejl adresu statistika@cert.rs.

 

Sajt www.cert.rs koristi „kolačiće“ (cookies) radi poboljšanja korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ako nastavite da pretražujete sajt, pristajete na upotrebu „kolačića“.

Saznajte više