Октобар – месец информационе безбедности

1. Октобар 2021

Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге, као Национални ЦЕРТ Републике Србије, обележава међународни месец информационе безбедности кампањом “Одбрани се знањем”, и ове године.

Месец информационе безбедности обележава се широм света, а у Европи је први пут обележен 2012.године, када је осмишљен слоган „Информациона безбедност је заједничка одговорност“ који је ујединио државе Европе у борби против сајбер претњи. Од тада, сваке године, кампања промовише не само сигурније коришћење интернета, већ се пружају и обуке у циљу едукације крајњих корисника и суочавања са новим изазовима.

Кампања Националног ЦЕРТ-а ове године подразумева одржавање вебинара за мала и средња предузећа, наставља се са вебинаром за запослене у Регулаторној агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге и завршава се са радионицом за медијске куће. 

Вебинар за мала и средња предузећа ће пружити информације о актуелним дешавањима у области информационе безбедности, бесплатним алатима који могу бити од користи у свакодневном пословању малих и средњих предузећа, као и о препорукама за сигуран рад и умањење ризика пословања. Датум одржавања вебинара је 20.10.2021. године, и сва заинтересована мала и средња предузећа се могу пријавити путем мејл адресе: office@cert.rs.

У циљу подизања свести грађана о значају информационе безбедности, Национални ЦЕРТ на својој интернет страници редовно објављује новости, обавештења, препоруке, публикације и брошуре о пожељним и актуелним начинима превенције од безбедносних ризика, као и актуелним ризицима и нападима за  све циљне групе  – грађане, привредне субјекте и органе власти. Сви материјали су доступни свим корисницима на страници Публикације.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више