SMS превара за кориснике поштанских услуга

30. Јун 2021

Национални ЦЕРТ упозорава све кориснике поштaнских услуга да је у току превара којом се злоупотребљава „Пошта Србије“. Корисницима се шаље SMS порука да им је наводно стигла поруџбина  и да је за испоруку потребно платити трошкове.

Линк из поруке води на лажну страницу на којој се тражи попуњавање података о банковној картици који омогућавају нападачима да преузму сав новац на рачуну. Лажна страница злоупотребљава визуелни идентитет Поште Србије али се може приметити комбинација српског и енглеског језика, као и латиничног и ћириличног писма.

Јавно предузеће „Пошта Србије“ је упозорила да са својим корисницима не комуницира на овај начин и да је потребно да обрате додатну пажњу.

Национални ЦЕРТ апелује на све који приме овај SMS да не отварају линк из поруке и попуњавају тражене податке.

Пошти Србије се ова превара може пријавити преко контакт центра на бројеве 0700 100 300 и 011 3607 788, који раде од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова, као и Националним ЦЕРТ-у.

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више