Ново ажурирање за TeamViewer

11. Август 2020

Национални ЦЕРТ Републике Србије обавештава све кориснике апликације TeamViewer да је објављено најновије ажурирање које садржи закрпу за рањивост CVE 2020 13699. Ову рањивост  злонамерни нападачи могу искористити за прибављање лозинке система корисника и на тај начин компромитовати десктоп или мобилни уређај корисника.

Оно што највише забрињава је да напад може бити извршен готово аутоматски, те да није неопходна интеракција жртве напада и да се напад извршава једноставним убеђивањем да посети злонамерну интернет страницу само једном.

TeamViewer је једна од најпопуларнијих апликација за подршку са удаљене локације која омогућава да корисник безбедно подели екран или преузме пуну контролу на десктоп или мобилном уређају преко интернета са било које локације.

Препорука Националног ЦЕРТ-а је да сви корисници у околностима рада од куће обрате посебну пажњу да апликације, антивирусни софтвер и оперативни систем буду редовно ажурирани, као и да што пре ажурирају TeamViewer апликацију.

Више о искоришћавању ове рањивости можете видети на линку

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више