Нова злоупотреба Zoom платформе за кориснике Microsoft Office 365

10. Јул 2020

Национални ЦЕРТ обавештава кориснике Microsoft Office 365 на могућу нову фишинг кампању у оквиру које нападачи покушавају да преузму креденцијале корисника за логовање на Office 365 налоге.

У оквиру поруке се налази лажно обавештење о укидању налога комуникационе платформе Zoom са линком који преусмерава корисника на лажну Microsoft страницу за логовање. На основу спроведеног истраживања, до сада је забележено да су овакве фишинг поруке стигле на преко 50.000 мејл адреса. Преузимање креденцијала омогућава нападачу приступ бројним осетљивим информацијама складиштеним на поменутим налозима, као и њихову злоупотребу.

 

Више информација на следећем линку:

 

До данас, у околностима пандемије и препорученог рада од куће, забележене су бројне злоупотребе комуникационих платформи, међу којима је и популарна апликација Zoom. Детаљније можете прочитати на Интернет страници Националног ЦЕРТ-а, на линку

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више