Важно обавештење Banca Intesa

3. Октобар 2019

Banca Intesa је поставила на сајт важно обавештење о актуелној кампањи слања злонамерних електронских порука са циљем крађе података и компромитовања корисничких рачунара и мобилних уређаја:

"Неколико наших клијената нас је обавестило да су добили имејл поруку коју је наводно послала Banca Intesa, а која у прилогу садржи малициозни фајл, чији је циљ да зарази рачунар примаоца. Имејлови ове врсте су до сада у „subject“ пољу имали: Обавештење о девизном приливу. Наведени имејл садржи .zip фајл, а у „To“ пољу се не налази ваша имејл адреса као примаоца.
 
Молимо вас да у циљу безбедности ваших рачунара и података, не отварате прилог, нити да поступате према инструкцијама из имејл поруке, а имејл одмах обришете.
 
Напомињемо да Banca Intesа овај тип обавештења клијентима шаље са дигиталним потписом, чиме омогућава верификацију идентитета пошиљаоца и пре отварања имејла."

Извор: Banca Intesa

Сајт www.cert.rs користи „колачиће“ (cookies) ради побољшања корисничког искуства и функционалности сајта. Ако наставите да претражујете сајт, пристајете на употребу „колачића“.

Сазнајте више